דפי תוכן
ביוטכנולוגיה יוד (1)
מתחילים ביוטכנולוגיה חוברת לכיתה י דר רות לנץ
ביוטכנולוגיה י``א
ביוטכנולוגיה י``ב
רשימת מרחבים
קישורים
מינהל מדע וטכנולוגיה
גנטיקה -מגוון של אנימציות
מד.נ.א. עד חלבון-yutube
מערכת חיסונית -yutube
סרט מגמת ביוטכנולוגיה תיכון היובל
מתחילים ביוטכנולוגיה חוברת לכיתה י דר רות לנץ
חזרה למרחב
קישור ישיר לדף זה
קובץ 1:
מתחילים_ביוטכנולוגיה-_חוברת_לכיתה_יוד.doc
ד"ר רות לנץ
מתחילים ביוטכנולוגיה
תוכן הענינים
הקדמה ----------------------------------------------------------------------- 1
מבוא מהי ביוטכנולוגיה ? ----------------------------------------------------- 2
1. הגדרת מושגים בביוטכנולוגיה ------------------------------------------- 3
2. ביוטכנולוגיה קדומה ----------------------------------------------------- 4
3. א. העקרונות של תהליך ייצור תוצר ביוטכנולוגי ------------------------ 5
ב. ההיבטים השונים של כתבה/מאמר ביוטכנולוגי ---------------------- 5
4. עיבוד כתבה/מאמר ביוטכנולוגי "מה שיותר כחול יותר ירוק" ---------- 6
5. בניית טבלת השוואה בין תעשייה ביוטכנולוגית לתעשייה כימית ----- 7
6. פעילות בעיבוד כתבה/מאמר ביוטכנולוגי -------------------------------- 8
7. נשימה ותסיסה. תסיסה כמושג ביוטכנולוגי. ---------------------------- 9-11
8. ייצור ביוטכנולוגי קדום: התפחת הבצק. הכנת ת.ז. לתהליך ------------ 12
9. ייצור ביוטכנולוגי קדום: ייצור יין. הכנת ת.ז. לתהליך ------------------ 13
10. ייצור ביוטכנולוגי קדום: ייצור גבינות. הכנת ת.ז. לתהליך -------------- 14
11. הכנה לסיור 1 : תנובה רחובות . תסיסה לקטית ------------------------- 15-16
12. סיור 1 : מחלבות תנובה , רחובות. הכנת מוצרי חלב ניגרים מוחמצים --- 17-21
13. הכנת קוטג' בשיטה כימית ויוגורט בשיטה ביולוגית ----------------------- 22
14. פעילות בנושא הכנת יוגורט בשיטה ביולוגית ------------------------------ 23
15. החיידקים . הסתכלות מיקרוסקופית בתכשיר לקטובצילים מוכן --------- 24
16. מהו מיקרון? סדרי גודל של מיקרואורגנזמים ------------------------------ 25
17. מעבדה בנושא גידול חיידקי האוויר ופלורה נורמלית של גוף האדם
לצורך הכרת החיידקים ועיבוד תוצאות ב EXCEL ----------------------- 26-27
18. הכנה לסיור 2 : תסיסה כוהלית --------------------------------------------- 28
19. השמרים . הסתכלות מיקרוסקופית בתכשיר שמרים . -------------------- 29
20. גידול שמרים והכנת יין במעבדה ------------------------------------------- 30-32
21. סיור 2 : תסיסה כוהלית. יקב ראשון --------------------------------------- 33-35
22. קריאה מדעית- הנחיות שלב א --------------------------------------------- 36
23. קריאה מדעית- הנחיות שלב ב ---------------------------------------------- 37
24. תרשים זרימה של חקירה מדעית ------------------------------------------- 38
25. פעילות לדוגמה בקריאה מדעית ---------------------------------------------39-42